Páginas

Escuelas que Cambian el Mundo






EL CEIP PERE CASASNOVAS

A LA XARXA DE CENTRES COOPERANTS

Aquest curs, el nostre centre s’ha adherit a la Xarxa, una iniciativa del Fons Menorquí de Cooperació que aglutina centres educatius de l’illa compromesos amb el món.

Tractant el desenvolupament de valors com la solidaritat, la pau, la justícia social i la responsabilitat, pretenem dotar als infants de coneixements i aptituds que els permetin promoure aquests valors i generar canvis.

Per començar, enguany un grup de primer ha realitzat diverses activitats per presentar el nostre centre a l’escola que se’ns ha assignat a Nicaragua: “Oscar Madariaga” de Telpaneca (Madriz). Aquest treball s’ha duit a terme a l’àrea de llengua castellana.

La primera activitat va ser veure les fotos de l’escola amb la qual farem l’intercanvi i també de la zona on està situada.

Als fillets i filletes els va sorprendre molt el tipus de cadires i taules que empren allà, el vestit que tots duen igual, els banys i el pati de l’escola. Però el que els va interessar inicialment va ser situar Nicaragua en el mapa i saber com hi podrien arribar fins allà per anar a veure els alumnes de l’escola Oscar Madariaga.

Com que havien de presentar la nostra escola van decidir que els enviarien fotos de l’edifici, el pati i, també del grup de primer i de la seva aula. Per presentar-se, cada filleta i fillet s’ha dibuixat amb la roba que ens vestim a cada estació.

Van creure que era important explicar-los on està el nostre poble i per això els hi enviaran un dibuix que ho indica.

Vegem què els agradaria saber als nostres alumnes de primer, dels fillets i filletes de l’escola de Telpaneca, Oscar Madariaga:

Victoria: Què mengen? Quin menjar els agrada més?

Jaume: La ciutat on viuen és molt grossa o molt petita?

Marc F.: Com es vesteixen? Quines sabates duen? Mariona: M’agradaria que m’explicassin com és la seva escola

Israel: I com és el seu pati?

Duna: M’agradaria saber què nomen els fillets de primer

Gerard: M’agradaria tenir una foto dels fillets de primer

Sergi C.: Com és la ciutat on viuen? Té parcs? Què els agrada més de la seva ciutat?

Marc U. : Si tenen ordinador, m’agradaria tenir el seu correu electrònic

Andreu: Quines coses empren a la classe?

Núria: Quines assignatures estudien a primer?

La nostra intenció és treballar per fomentar un coneixement crític de la realitat que permeti als infants ser part del canvi social necessari per construir un món més just.




0 comentaris:

Publicar un comentario